/

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Cristiano Ronaldo: Τι τρώει καθημερινά!


Πρωινό: Δημητριακή ολικής άλεσης με έναν χυμό φρούτων. 


Μεσημεριανό: κοτόπουλο ή κρέας με σαλάτα, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψητή πατάτα ή ψητά λαχανικά.

Σνακ: ρολό τόνου

Βραδινό: το ίδιο με το μεσημεριανό.

Όπως βλέπετε η καθημερινή διατροφή του Ronaldo δεν περιέχει ζάχαρη ενώ περιλαμβάνει στεγνά φαγητά, πολύ πρωτεϊνη αλλά και υγιείς υδατάνθρακες. 



Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο ποδοσφαιριστής πίνει ενεργειακούς χυμούς για να διατηρεί τα επίπεδα γλυκογόνου στον οργανισμό του. Το να διατηρεί τα επίπεδα του γλυκογόνου του είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια των αγώνων του καθώς αυτό τον βοηθάει στα σπριντ του μέσα στο γήπεδο.

Πέρα όμως από τα ενεργειακά ποτά που βοηθάνε λίγο στη δαιτήρηση του γλυκογόνου στον οργανισμό οι ποδοσφαιριστές πρέπε να τρώνε και γύρω στις 600 θερμίδες υδατανθράκων (3 μπανάνες και 4 φέτες ψωμί έχουν περίπου 600 θερμίδες και είναι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες) 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
 

Δυστυχώς, πολλοί ποδοσφαιριστές δεν φαίνεται να γνωρίζουν τη σημασία των υδατανθράκων. Οι μελέτες δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός παικτών τρώνε μόνο 1200 θερμίδες από υδατάνθρακες την ημέρα (πολύ κάτω από το βέλτιστο επίπεδο των 2400-3000 θερμίδων). Ως αποτέλεσμα, ξεκινούν τους αγώνες τους με χαμηλό γλυκογόνο πράγμα που οδηγεί σε χαμηλές αποδόσεις από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και μετά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top