/

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Kick boxing: Η μέθοδος των τεσσάρων


Όσοι με ξέρουν απορούν που δεν ξεκίνησα το blog μιλώντας για το άθλημα που πρωτοξεκίνησα το 1996 και συνεχιζω μέχρι και σήμερα  και που αγάπησα όσο κανένα άλλο. Για μένα όμως το Kick boxing  δεν είναι λόγια, είναι εικόνες και φιλίες που κρατάνε μια ζωή. Παρόλα αυτά θα ηθέλα να πω δυο λόγια για να πάρετε όλοι μια πρώτη γεύση...

Kick boxing ή αλλιώς Πυξ Λαξ (αν βρισκόμασταν στην αρχαία Ελλάδα), είναι ένα άθλημα το οποίο αποκτά ολοένα και περισσοτερους οπαδούς αλλά και ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με αυτό. 


Τo Kick boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και προσφέρει εκγύμναση, αυτοάμυνα, υγεία και αυτοπεποίθηση. Οι τεχνικες Kick boxing απαιτούν μεγάλο συγχρονισμό και βοηθούν στην ισορροπία καθώς χρησιμοποιούν και τα 4 άκρα του σώματος.

Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ στο Kick boxing αλλά και διαβαθμίσεις σε αυτά, όπως είναι το full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και τα low kicks.


Παρόλο που είναι μια μαχητική τέχνη, οπότε ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μεγαλύτερος, παίρνοντας τα καταλληλα μέτρα προστασίας, το άθλημα αυτό προσφέρει εκτόνωση και ευχαρίστηση που υπερνικούν το φόβο για την σωματική μας ακεραιότητα.


Η Ελλάδα έχει αναδείξει μεγάλους αθλήτες οι οποιοί διεπρεψαν τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό όπως είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Γιάννης Σοφοκλέους ή παλαιότερα ο Πάρις Βασιλικός, ο Νίκος Ασκητής, ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ο Παναγιώτης Καρανικολής και πολλοί άλλοι. Ήταν μάλιστα μεγάλη μου τιμή που με κάποιους από τους παραπάνω βρέθηκα να χτυπάω τον ίδιο σάκο!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top