/

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πρίγκιπας William: Το 11λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής του!


Πολλές δημόσιες εμφανίσεις και πολύ λίγο χρόνο για γυμναστική. Αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας πράγμα που τους οδηγεί σε εγκατάλειψη κάθε είδους άσκησης. Για τον Πρίγκιπα William όμως η λύση είναι να κάνει ένα 11λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. 


Το πρόγραμμα αυτό λέγεται Royal Canadian Air Force (RCAF) 5BX και το κάνει καθημερινά στην κρεβατοκάμαρά του πριν φάει το πρωινό του. Ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο πατέρας του Φίλιππος είναι φαν του συγκεκριμένου προγράμματος μιας και αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. 


Περιλαμβάνει 5 ασκήσεις οι οποίες γυμνάζουν κάθε μυ του σώματος. Δε χρειάζεται κανενός είδους εξοπλισμός και καθόλου ζέσταμα. 

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς διατηρεί γυμνασμένο το σώμα του ο Πρίγκιπας William...

1η Άσκηση (για 2 λεπτά): Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και τα χέρια στον αέρα. Σκύψε μπροστά να πιάσεις το έδαφος. Μετά σήκω όρθιος και τέντωσε την πλάτη σου προς τα πίσω. Κράτα τα γόνατά σου ελαφρά λυγισμένα. Αν είσαι αρχάριος κάνε 2-4 φορές την άσκηση και άυξησε τις επαναλήψεις στις 20 ύστερα από 4-6 εβδομάδες.  

2η Άσκηση (για ένα λεπτό): Ξάπλωσε στο έδαφος με τα πόδια σου λίγο ανοιχτά και τα χέρια σου στα πλάγια. Ανασήκωσε την πλάτη σου τόσο ώστε να βλέπεις τα πόδια σου. Αν είσαι αρχάριος κάνε 3-5 επαναλήψεις. Αύξησέ τες στις 18 ύστερα αό 4-6 εβδομάδες. 

3η Άσκηση (για ένα λεπτό): Ξάπλωσε μπρούμυτα και βάλε τα χέρια σου κάτω από τους μυρούς σου με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πάνω. Σήκωσε το κεφάλι και το ένα σου πόδι από το έδαφος. Επανέλαβε χρησιμοποιώντας εναλλάξ μία το ένα και μία το άλλο πόδι. Αν είσαι αρχάριος κάνε 4-6 επαναλήψεις τις οποίες μπορείς να αυξήσεις στις 18 ύστερα από 4-6 εβδομάδες.  

4η Άσκηση (για ένα λεπτό): Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια σου κάτω από τους ώμους σου και τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω. Ίσιωσε τα χέρια σου και ανασήκωσε το σώμα σου από το έδαφος χωρίς να σηκώσεις και τα γόνατά σου. Λύγισε τα χέρια σου και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Το στήθος σου πρέπει να ακουμπάει στο πάτωμα μετά την ολοκλήρωση της κάθε επανάληψης. Αν είσαι αρχάριος κάνε 2-3 επαναλήψεις ενώ ύστερα από 4-6 εβδομάδες άσκησης αύξησε τις επαναλήψεις στις 13. 

5η Άσκηση (για 6 λεπτά): Τρέξε επί τόπου. Σήκωσε το πόδι σου γύρω στα 4 εκατοστά από το έδαφος και μέτρα κάθε φορά που το αριστερό σου πόδι πατάει στο έδαφος. Αφού μετρήσεις μέχρι το 75 κάνε 10 άλματα ψαλιδιού (στάσου με το δεξί σου χέρι και το αριστερό σου πόδι μπροστά και το αριστερό σου χέρι και το δεξί σου πόδι πίσω. Πήδα ψηλά και άλλαξε θέση στα πόδια και στα χέρια). Αν είσαι αρχάριος ξεκίνα με 100-175 τρεξιματάκια και αύξησέ τα στα 400 ύστερα από 4-6 εβδομάδες προπόνησης. 

Διαβάστε επίσης:  

Πώς να αποκτήσετε τους κοιλιακούς και το σώμα του Cristiano Ronaldo 

Erin Andrews: Η γυμναστική και η διατροφή που ακολουθεί  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top