/

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πώς να αγοράσω το σωστό ποδήλατο για μένα..


Όσο κι αν νομίζεις πως η αγορά ποδηλάτου είναι μία απλή διαδικασία, πρέπει να σου πούμε πως αν θέλεις να επιλέξεις το κατάλληλο ποδήλατο για σένα θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο. 


Υβρίδιο ή City;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσεις. Αν θέλεις και έχεις σκοπό να κάνεις ποδήλατο κυρίως μέσα στην πόλη τότε το υβρίδιο (city) είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Το υβρίδιο (city) μοιάζει αρκετά με το mountain αλλά έχει πιο ομαλά και λεπτά λάστιχα και ελαφρύτερο σκελετό. 

Λάστιχα

Όταν ποδηλατείς κυρίως μέσα στην πολή καλό θα είναι, αν επιλέξεις να πάρεις mountain να αντικαταστήσεις τα μεγάλα τρακτερωτά λάστιχα με κάποια πιο ομαλά. Κρατώντας όμως και τα τρακτερωτά θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς σε βόλτες εκτός πόλης. 

Ταχύτητες

Το ποδήλατό σου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 18 ταχύτητες. Μπορεί να μη τις χρειάζεσαι όλες αλλά χρειάζεσαι οπωσδήποτε τις ακραίες ταχύτητες. Γενικά θα πρέπει να πηγαίνεις με μία ταχύτητα ακρετά χαμηλή ώστε να σου επιτρέπει να γυρνάς τα πετάλια γρήγορα και εύκολα. 

Βάρος

Μπορεί η αθλητές να έχουν ένα θέμα με το βάρος και να θέλουν τα ποδήλατά τους να είναι ελαφριά αλλά αυτό το δεν αποτελεί και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ερασιτέχνες ποδηλάτες. Βέβαια αν πάρετε ένα ποδήλατο αρκετά ελαφρύ θα διαπιστώσετε τη διαφορά κυρίως στην ανηφόρα.

Τέλος, αν δεν έχετε να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα μπορείτε να πάρετε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο. Το σίγουρο είναι ότι θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια (αρκεί να προσέχετε τους ποδηλατοκλέφτες) μιας και τα εξαρτήματα ενός ποδηλάτου είναι αρκετά ανθεκτικά και ένας καλός σκελετός αντέχει μία ζωή. Αν προσέξετε, λοιπόν, μπορεί να πάρετε ένα καλύτερο μεταχειρισμένο ποδήλατο από ότι είναι καινούργιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top