/

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δεν τρως υδατάνθρακες; Φτιάξε πίτσα με μία εντελώς διαφορετική ζύμη..



Δεν τρως γλουτένη, υδατάνθρακες και άμυλο; Σου λείπει η πίτσα; Σου έχουμε τη λύση!!


Η συνταγή για πίτσα που ακολουθεί είναι φανταστική. Πρόκειται για μία χορτοφαγική πίτσα της οποίας η ζύμη είναι φτιαγμένη από κουνουπίδι. Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς όταν θα παίρνεις λιγότερες από 300 θερμίδες τρώγοντας τη μισή πίτσα.

Υλικά

2μιση κούπες κουνουπίδι
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 και 1/4 της κούπας τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
1/4 της κούπας σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τρίψε το κουνουπίδι μέχρι να γεμίσεις δύο κούπες. Βάλτο σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτο από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει. 

Ρίξε μέσα το αυγό, μία κούπα μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα ανακατέψεις βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι που θα ψήσεις την πίτσα και βάλε μέσα το μείγμα. Βάλτο στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. 

Βγάλτο από το φούρνο βάλε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τις φέτες ντομάτας, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά. Λίγο πριν το σερβίρεις πασπάλισε με βασιλικό. 

=====================================================

Ingredients 

2 1/2 cups grated cauliflower (about 1/2 a large head)
1 large egg, lightly beaten
1 1/4 cups shredded part-skim mozzarella cheese
2 tablespoons grated parmesan cheese
Kosher salt and freshly ground black pepper
1/4 cup tomato sauce
1 cup grape tomatoes, sliced in half
2 cloves garlic, sliced
1/4 teaspoon crushed red pepper flakes
Fresh basil leaves, optional

How to do it..

Line a rimmed baking sheet with parchment paper, and preheat oven to 425ºF.

Grate the cauliflower using a box grater until you have two cups of cauliflower crumbles. Place in a large bowl and microwave for seven to eight minutes, or until soft. Remove from the microwave and let cool.

Mix in the egg, one cup mozzarella, parmesan cheese, and salt and pepper. Once combined, pat into a 10-inch round on the prepared pizza pan. Spray lightly with nonstick spray and bake for 10 to 15 minutes, or until golden.

Top the pizza with the sauce, 1/4 cup mozzarella, grape tomatoes, garlic, and red pepper flakes. Bake in the oven until melted and bubbly, another 10 minutes. Top with basil before serving.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top