/

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πάρκο Φλοίσβος: Εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος παιδότοπος στην Ελλάδα


Το Πάρκο Φλοίσβος βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα πάρκα των Νοτίων Προαστίων και καλύπτει συνολικά 13 στρέμματα από τα οποία τα 6 στρέμματα είναι οι εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς και τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα από πράσινο ποικίλου ύψους και είδους.

Η παιδική χαρά του Πάρκου αποτελεί τον μεγαλύτερο παιδότοπο στην Ελλάδα. Μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 1.400 παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών και διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή σύνολα παιχνιδοκατασκευών, όλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες. 


Στον παιδότοπο δεσπόζει ένα μεγάλο όργανο έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει τσουλήθρες, πατάρια και επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές, ώστε να διευκολύνονται παιδιά με αναπηρίες. 
 

Το δάπεδο γύρω από τα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ, ώστε σε περίπτωση πτώσης οι μικροί επισκέπτες να μην τραυματίζονται, ενώ σε κάποια παιχνίδια όπου στον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο, στρώθηκε ποταμίσια άμμος, υλικό που μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς. Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, έχουν στηθεί θεματικά κάστρα, πύργοι και καράβια.


Ο χώρος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα με παιχνίδια που απευθύνονται σε νήπια 2- 5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου θα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ’ όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους.


Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο Πάρκο Φλοίσβου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΤΡΑΜ και λεωφορεία) από τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Μπείτε εδώ για να δείτε πως μπορείτε να επισκεφτείτε και εσείς το Πάρκο!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top