/

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας! Δείτε τις τιμές τους για το 2012-2013!


Μπορεί να μην έχουν ανοίξει ακόμα σκι! Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα ανοίγουν τον ερχόμεν τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας αλλά το Sportackus σας προετοιμάζει για έναν χειμώνα γεμάτο χιόνι, snowboard καιο Δεκέμβριο και εμείς σας τα παρουσιάζουμε σχεδόν όλα..

3-5 Πηγάδια

Βρίσκονται στη δυτική πλευρά του Βερμίου, σε απόσταση 17 χλμ από τη Νάουσα. Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου είναι στα 16 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και στα 12 ευρώ για τις καθημερινές. 

Βασιλίτσα

Η Βασιλίτσα απέχει περίπου 45 χλμ. (30') από την πόλη των Γρεβενών. Το χιονοδρομικό της κέντρο βρίσκεται στις ψηλότερες πλαγιές του όρους Λίγγος στην οροσειρά της Πίνδου σ' ένα ιδιαίτερα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Το ημερήσιο εισητήριο κοστίζει 13 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και 10 ευρώ τις καθημερινές. Όσο για τη μία διαδρομή το κόστος είναι στα 3 ευρώ.



Βίτσι

Η απόσταση από την πόλη της Καστοριάς είναι μόλις 22 χλμ και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σε πυκνό δάσος Οξυάς. Έτσι κανείς χρειάζεται μόλις 20-30 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο. Οι τιμές ημερήσιου απεριορίστων διαδρομών είναι 12 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και 5 ευρώ για τις καθημερινές.

Βίγλα

Η Βίγλα απέχει από Θεσσαλονίκη 178 χλμ. και από Αθήνα 555 χλμ. Για το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας δεν έχει βγει ακόμα ο φετινός τιμοκατάλογος.

Βόρας-Καϊμακτσαλάν

Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 33 χλμ από την Έδεσσα, 118 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 587 χλμ από την Αθήνα και είναι ένα από τα πιο ζωντανά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος.Το ημερήσιο κόστος τις καθημερινές είναι 10 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 15 ευρώ. Μπορείτε να βγάλετε και ετήσια κάρτα 2012-2013 αξίας 80 ευρώ!

Ελατοχώρι

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου το συναντάμε στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση "Παπά Χωράφι". Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Αν και είναι ένα σχετικά καινούριο χιονοδρομικό κέντρο, έχει γίνει δημοφιλή στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι και κατακλύζουν τις πίστες του. Γεγονός που οφείλεται τόσο στις άρτιες υποδομές του κέντρου όσο και στην υπέροχη φύση που το περιβάλει. Για τις καθημερινές η τιμή των απεριόριστων ημερήσιων διαδρομών είναι 8 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα 10 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές και για οικογένειες.

Καλάβρυτα

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 191 χλμ., από την Πάτρα η απόσταση είναι 93χλμ. και από την υπόλοιπη Πελοπόννησο μπορείτε να έρθετε μέσω Τρίπολης (185χλμ.), Λεβιδίου και Κλειτορίας. Διαθέτει άνετους χώρους για παρκάρισμα, σταθμό πρώτων βοηθειών, δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης. Η καφετέρια του σαλέ τις βραδιές που υπάρχει νυχτερινό σκι μετατρέπεται σε μπαρ και χτυπάει κόκκινο. Οι τιμές ημερήσιου απεριορίστων διαδρομών για τα Σαββατοκύριακα είναι 25 ευρώ την ημέρα και για τις καθημερινές 15 ευρώ.

Καρπενήσι

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου απέχει 248 χλμ από την Αθήνα και 368 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί σαλέ με ενοικιάσεις και αγορά χιονοδρομικού εξοπλισμού και μπαρ με θέα στις πίστες. Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα διαμονής στο ορειβατικό καταφύγιο, μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όποιον τη δοκιμάσει, αφού το τοπίο στην περιοχή θυμίζει βόρεια Ευρώπη. Για απεριόριστες διαδρομές το ημερήσιο κόστος είναι για τα Σαββατοκύριακα 20 ευρώ και για τις καθημερινές 12 ευρώ. 

Λαϊλιάς

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 660 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 110 χλμ. Στον Λαϊλιά το κόστος του ημερήσιου εισιτηρίου είναι και για τα Σαββατοκύριακα και για τις καθημερινές γύρω στα 10 ευρώ.

Μαίναλο

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 162 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 664χλμ. Η ημερήσια κάρτα για το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου κόστιζει 10 ευρώ.

Περτούλι

Από την Αθήνα απέχει 375 χλμ. και από Θεσσαλονίκη 256 χλμ. Για τις καθημερινές το κόστος της ημερήσιας κάρτας είναι 8 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα 12 ευρώ.

Πολιτσιές Μέτσοβο

Το Μέτσοβο απέχει 52 χλμ. από τα Ιωάννινα, 230 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 419 χλμ. από την Αθήνα. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει σαλέ με εστιατόριο και καφέ, σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης σκι και snow truck (ένα όχημα σαν λεωφορείο, που αποτελείται από 2 βαγόνια και κάνει βόλτες τους επιβάτες στα χιόνια).

Παρνασός

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο και αναμφισβήτητα το κοσμικότερο της Ελλάδας. Απέχει 165 χλμ από την Αθήνα και αυτό το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους weekends και snow funs του Σαββατοκύριακου. Η τιμής της ημερήσιας κάρτας για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι στα 30 ευρώ. 

Πήλιο 

Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου απέχει 27 χλμ. από το Βόλο, 2 χλμ. από τα Χάνια και 12 χλμ. από την Πορταριά. Οδικά από την Αθήνα το Πήλιο απέχει 324χλμ., ενώ από τη Θεσσαλονίκη μόλις 216χλμ. Το κόστος της ημερήσιας κάρτας για τις καθημερινές είναι στα 10 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα στα 15 ευρώ.

Σέλι

Απέχει 24 χιλιομετρα απο τη Βέροια, 20 χιλιομετρα απο τη Ναουσα, 95 χιλιομετρα απο τη Θεσσαλονικη και 74 χιλιομετρα απο τη Κοζανη. Η κύρια προσβαση στο χιονοδρομικο γινεται μεσω της Εγνατίας οδου και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου ενω η δευτερεύουσα προσβαση γίνεται μεσω της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου. Το κόστος της ημερήσιας κάρτας για τις καθημερινές είναι στα 10 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα στα 15 ευρώ.

Φαλακρό

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό βρίσκεται βοριοδυτικά του Νομού Δράμας σε απόσταση 46 χλμ. από την πόλη της Δράμας. Λειτουργεί από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο-Απρίλιο τα Σαββατοκύριακα και την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Το κόστος της ημερήσιας κάρτας για τις καθημερινές είναι στα 8 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα στα 15 ευρώ.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top