Υπάρχει ζωή και
διατροφή πέρα από το παρθένο ελαιόλαδο. Ήρθε η ώρα να συστηθείς με το
λάδι καρύδας, λάδι αβοκάντο, λάδι από φιστίκι ή καρύδι και λάδι από
σπόρους κολοκύθας.
Υπάρχουν και άλλα είδη λαδιού τα οποία μπορεί να είναι ακόμα πιο υγιεινά από το ελαιόλαδο. Αυτά είναι το φυστικέλαιο, το λάδι καρύδας, το λάδι καρυδιού, το λάδι από σπόρους κολοκύθας και το λάδι από αβοκάντο. Δες παρακάτω αναλυτικά τι είναι το καθένα και σε τι κάνει καλό...
Το λάδι από φυστίκι είναι αρωματικό, τραχύ στη γεύση και λιγάκι γλυκό. Είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών καρκίνου καθώς και την ποσότητα κακής χοληστερόλης που απορροφάται από το σώμα. Δοκίμασε το φυστικέλαιο σε σαλάτες και όχι μόνο!
Το λάδι καρυδιού είναι αρωματικό και καθόλου πικρό. Σου παρέχει καθημερινά τα Ω-3 λιπαρά που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να λειτουργεί σωστά ενώ βοηθάει στη μείωση του κινδύνου να εμφανιστεί κάποιο καρκινικό ή καρδιαγγειακό νόσημα. Επιπλέον το λάδι από καρύδι χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει το στρες.
Λάδι από καρύδα
Χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική και ταϊλανδέζικη κουζίνα και βοηθάει στη μείωση της παχυσαρκίας και στην αύξηση των θερμίδων που καίνε τα άτομα που μαγειρεύουν με αυτό σε συχνή βάση. Βάλτο σε σαλάτες αλλά και στη μαγειρική σου. Το καλό είναι πως το συγκεκριμένο λάδι δε χρειάζεται να περάσει από το συκώτι ή τη χολή για να χωνευτεί, οπότε προσφέρει ενέργεια πολύ γρήγορα από τη στιγμή που καταναλώνεται.
Λάδι από αβοκάντο
Έχει βουτυρένια γεύση και επειδή έχει υψηλό βαθμό οξείδωσης, χάνει τη θρεπτική του αξία πάνω από τους 550 βαθμούς Κελσίου. Επίσης είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη.
Λάδι από σπόρους κολοκύθας
Το λάδι από σπόρους κολοκύθας έχει έντονο πράσινο χρώμα και είναι και έντονο στη γεύση. Είναι καλή πηγή Ω-3 λιπαρών και βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των φλεγμονών που προκύπτουν από την αρθρίτιδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου