Ξέχνα το τηγάνι και φτιάξε τα σπρινγκ ρολς μοτσαρέλας σου στο φούρνο. Η συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για να γίνει και το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Φτιάξε και μία σως και έχεις έτοιμο ένα υγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες.
Υλικά για οχτώ άτομα
1 και 1/3 κούπα ψίχουλα ψωμιού
1 κουταλιά του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
3/4 κούπας άπαχο γάλα
1/3 κούπας και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16 στικ μοτσαρέλας (σχεδόν άπαχα)
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάλε σε ένα μπολ την ψύχα ψωμιού (την οποία βρέχεις λίγο) και το καρύκευμα και χτύπησέ τα με το μίξερ. Μετέφερε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο.
Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο ρίξε το γάλα και τις δύο κουταλιές της σούπας αλευριού. Βάλε το υπόλοιπο αλεύρι σε μία μεγάλη σακούλα και βάλε τα στικς μοτσαρέλας μέσα στη σακούλα.
Βγάζε τα ένα-ένα και βάζε τα πρώτα στο μείγμα με το γάλα και στη συνέχεια στο μείγμα με την ψίχα.
Βάλτα στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή και το τυρί να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου