/

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Οι 4 χρυσοί κανόνες για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα!


ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Νο1: Όταν πεινάς, πρέπει να φας

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι πεινάς τότε δεν πεινάς. Η πραγματική πείνα γίνεται εύκολα αντιληφτή. Είναι καθαρή και επίμονη. Δεν είναι το συναίσθημα που νιώθεις όταν περνάς μπροστά από ένα σουβλατζίδικο ή ένα παγωτατζίδικο.

Σκέψου καλά αν όντως πεινάς ή αν είσαι αναστατωμένος, θυμωμένος, φοβισμένος ή απλά βαριέσαι. Η πραγματική πείνα γίνεται αισθητή στο στομάχι σου που γουργουρίζει σαν τρελό. Αυτό το γουργουρητό σημαίνει ότι το φαγητό σου είναι απαραίτητο και έτσι πρέπει να φας.

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Νο2: Φάε αυτό που θέλει το σώμα σου

Τα άγρια ζώα κυνηγάνε το φαγητό που θέλουν και τις κατάλληλες ποσότητες για να πάρουν τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και όλα τα απαρίτητα συστατικά που χρειάζονται. Δεν το πολυσκέφτονται. Απλά ακολουθούν το ένστικτό τους. Το δικό μας σώμα έχει το ίδιο ακριβώς ένστικτο αλλά δυστυχώς η σκέψη μας είναι αυτή που το εμποδίζει να δράσει από μόνο του.

Έτσι αν κάποιος σου δείξει μία φωτογραφία ενός χάμπουργκερ μπορεί να σκεφτείς ότι πεινάς. Αυτή, όμως, είναι η αντίδραση του μυαλού σου και όχι του σώματός σου. Εσύ μπορεί και να μην πεινάς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάτσεις μερικά λεπτά και να αφήσεις το σώμα σου να σου πει τι θέλει. Όταν το καταφέρεις αυτό όχι μόνο δε θα τρως λίγο αλλά θα διαπιστώσεις ότι τρως εντελώς διαφορετικά και κάνεις και πιο υγιεινές επιλογές.

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Νο3: Απόλαυσε κάθε μπουκιά

Όταν τρως συνειδητά και απολαμβάνεις την κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματήσεις και έτσι τρως πολύ λιγότερο. Κάθε φορά που βάζεις μία μπουκιά στο στόμα σου σταμάτα και απόλαυσέ την. Μην κάνεις τίποτα άλλο. Μη βλέπεις τηλεόραση, μη διαβάζεις, μην πίνεις, μην οδηγείς, απλά απολάμβανε τη μπουκιά σου.

Κάθε φορά που το κάνεις αυτό συμβαίνουν δύο πράγματα: 1. Τρως λιγότερο γιατί αντιλαμβάνεσαι πότε αρχίζεις να χορταίνεις και σταματάς πριν σκάσεις. 2. Κάνεις νέες διατροφικές επιλογές. Όσο πιο πολύ αντιλαμβάνεσαι τι τρως παρατηρείς ότι η γεύση σου αλλάζει και νιώθεις πιο πολύ την υφή και τη γεύση του κάθε φαγητού. (Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ γρήγορα τείνουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού).

Προσπάθησε να μασάς την κάθε μπουκιά 20 φορές ακόμα και αν τρως ένα σνακ ή ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας.

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Νο4: Σταμάτα όταν νιώθεις χορτάτος

Όταν τρως αργά καταλαβαίνεις πότε έχεις χορτάσει και πότε πρέπει να σταματήσεις. Οι άνθρωποι συνήθως όταν τρώνε χάνουν τα σημάδια και δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να σταματήσουν γιατί τις περισσότερες φορές το κάνουν ασυναίσθητα. Έτσι, σταμάτα να τρως όταν νιώσεις ότι είσαι γεμάτος. Περίμενε μερικά λεπτά. Αν νιώθεις ακόμα ότι πεινάς τότε φάε. Διαφορετικά μην ξαναρχίσεις. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top