/

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί οι Ιαπωνέζες είναι αδύνατες; Δες πώς να τα καταφέρεις και εσύ!


Έχεις δει γεμάτη Ιαπωνέζα; Εγώ όχι! (αν έχεις δει στείλε φωτό) Τι κάνουν και διατηρούνται αδύνατες; Σίγουρα έχουν κάποια μυστικά τα οποία βρήκα και σας τα μεταφέρω. Οχι, δεν μου τα είπε Ιαπωνέζα αλλά είναι από έγκυρη πηγή! Trust me!

Φύκια
Ένα από τα πιο σημαντικά διατροφικά μυστικά των Ιαπωνέζων είναι ότι τρώνε φύκια (όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται τις βοηθάνε να μένουν αδύνατες). Τα φύκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C. Έτσι ένα συνηθισμένο πιάτο μίας Ιαπωνέζας περιέχει φύκια τα οποία αποτελούν τέλεια πηγή θρπετικών συστατικών.
Αν θέλεις και εσύ να είσαι αδύνατη και υγιής όπως είναι οι Ιαπωνέζες πρέπει δυστυχώς να φας φύκια!

Ψάρι
Οι γυναίκες στην Ιαπωνία τρώνε πολύ ψάρι (εξού και το γνωστό σούσι) γιατί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά. Πρέπει και εσύ να λες πάντα ναι σε λίγο σολωμό, στον τόνο και στο σκουμπρί αν θέλεις πέρα από τέλειο σώμα να έχεις υγιή καρδιά και να μειώνεις τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Πράσινο τσάι
Προσωπικά χωρίς ζάχαρη δεν μπορώ να πιω ούτε γουλιά. Κατά καιρούς το βάζω στην καθημερινή μου ρουτίνα αλλά μου φαίνεται τόσο άνοστο που φεύγεις τόσο ξαφνικά όσο ήρθε. Οι Ιαπωνέζες το πίνουν πολύ συχνά πράγμα που μου διέφευγε ως λεπτομέρεια μέχρι σήμερα. Τώρα που το έμαθα, όμως, θα κατεβαίνει με τις κανάτες το πράσινο τσάι.

Σόγια
Στην Ιαπωνία την τρώνε καθημερινά. Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνης αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο καλή όσο μία μπριζόλα (ψημμένη στα κάρβουνα).

Λαχανικά
Σιγά μη δεν έτρωγαν λαχανικά οι Ιαπωνέζες. Γενικά οι Ασιάτισσες τρώνε τα λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό και προτιμούν τις μελιτζάνες, τα καρότα, το σπανάκι, τα μανιτάρια και τις ρίζες μπαμπού. Το καλύτερο από όλα είναι ότι τα σερβίρουν με πολύ νόστιμες σως! Για ψάξτε να βρείτε καμιά Ιαπωνέζικη συνταγή. Θα ψάξω και εγώ και όποιος βρει πρώτος το λέει!

Ρύζι
Παρόλο που οι περισσότερες δίαιτες που διαβάζουμε λένε να μην τρώμε ρύζι, οι γυναίκες στην μακρινή Ασία το τρώνε και μάλιστα χωρίς καμία ενοχή. Όπως θα σας λέω συνεχώς.. Η ποσότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε μία ισορροπημένη διατροφή. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, φάτε ότι θέλετε αλλά σε μικρές ποσότητες (επιφυλλάσομαι να αναλύσω το θέμα σε άλλο άρθρο μου).

Δε βιάζονται
Μεγάλο πράγμα το να μην βιάζεσαι. Και ισχύει σε όλα. Ακόμα και στο φαγητό. Οι Ιαπωνέζες απολαμβάνουν το φαγητό τους, τρώνε με τα ξυλάκια τους αργά αργά και χάνουν και βάρος. Κάνε και εσύ το ίδιο έστω για ένα μήνα και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Και θα απολαμβάνεις το φαγητό σου και θα χάνεις βάρος.

Βρες με και στο facebook εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top