/

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οι 10 πιο fit αθλητές όλων των εποχών!

 

Bjorn Daehlie: Από το 1992 μέχρι το 1998 πήρε 12 ολυμπιακά μετάλλια στο σκι (οχτώ χρυσά και τέσσερα ασημένια). Δεν είναι όμως μόνο αυτό που τον κατατάσσει στην 10η θέση των πιο fit αθλητών του κόσμου. Είναι και ο αριθμός 94, που είναι το σκορ του σε τεστ που δείχνει πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος οργανισμός το οξυγόνο. Γενικά το σκορ που πιάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι γύρω στο 35-40. Φανταστείτε ότι ο Lance Armstrong είχε σκορ 80. Επομένως δικαίως θεωρείται ιδιαίτερα fit ο Bjorn Daehlie.

9η θέση


Manny Pacquiao: Γεννήθηκε από μία πολύ φτωχή οικογένεια στις Φιλιππίνες και έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Παρόλο που είναι πολύ κοντός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους boxer όλων των εποχών.

8η θέση


Lance Armstrong: Όπως όλοι γνωρίζουν ο συγκεκριμένος αθλητής είναι ποδηλάτης. Το 1996 διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις ο οποίος εξαπλώθηκε στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο. Με θεραπεία που περιείχε πολύ γυμναστική κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον καρκίνο αλλά και να κερδίσει στον 21μερο αγώνα που έγινε στη Γαλλία. Τον επόμενο χρόνο κέρδισε και πάλι στον ίδιο αγώνα. Το ίδιο έκανε και για τις επόμενες 7 χρονιές. 

7η θέση


Christiano Ronaldo: Στα 27 του είναι τόσο καλός που η Real Madrid χρειάστηκε να δώσει 131,6 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποσπάσει από την Manchester United. Και μόνο αυτό αποδεικνύει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι. 

6η θέση


Jim Thorpe: Ο συγκεκριμένος αθλητής είχε ταλέντο σε πάρα πολλά αθλήματα (baseball, basketball και football). Έχει κερδίσει στη Στοκχόλμη 2 χρυσά μετάλλια στο πένταθλο και το δέκαθλο τερματίζοντας πρώτος σε 15 διαφορετικούς αγώνες. Παρόλο που δεν υπάρχουν λεπτομέρειες από τις προπονήσεις του το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κέρδισε όλα τα παραπάνω μετάλλια με το να κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του. 

5η θέση
 

Herschel Walker: Όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποφάσισε στα 35 του χρόνια να εγκαταλείψει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο όλοι θεώρησαν ότι θα ξεκουραζόταν και θα ακολουθούσε μία πιο ήρεμη ζωή. Αυτός όμως ξεκίνησε ακόμα πιο σκληρές προπονήσεις προκειμένου να κάνει μία δεύτερη καριέρα στο MMA (Mixed Martial Arts). Κέρδισε δύο αγώνες κάνοντας καθημερινά 3500 καθίσματα, 1500 πους απς και 8 μίλια τρέξιμο.

4η θέση
 

Jack LaLanne: Τον αποκαλούν "νονό του fitness" καθώς ήταν ο πρωτοπόρος της μοντέρνας γυμναστικής όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα. Ξεκίνησε το 1936 σε ηλικία 21 ετών, έγραψε πολλά, κλασικά σήμερα, βιβλία γυμναστικής και παρουσίασε ένα πολύ γνωστό για την εποχή του τηλεοπτικό πρόγραμμα γυμναστικής, το "The Jack LaLanne Show".

3η θέση
 

Arnold Schwarzenegger: Έχει σηκώσει απίστευτα βάρη στη ζωή του και έχει κερδίσει και τον τίτλο του bodybilder στα 23 του χρόνια. Κέρδιζε μάλιστα τον ίδιο τίτλο και για τα επόμενα 7 χρόνια. 

2η θέση
 

Bruce Lee: Έχει κερδίσει τον θαυμασμό του Chuck Norris και του Arnold Schwarzenegger καθώς το φανταστικό του σώμα, το οποίο ήταν σαν να είχε μύες πάνω στους μύες, φαινόταν σε πολλούς εξωπραγματικό. Σε όσους έχουν διαβάσει βιβλία γι'αυτόν δε φαίνεται όμως ιδιαίτερα περίεργο μιας και ο Lee είχε έναν μοναδικό τρόπο να γυμνάζεται. Δεν αμελούσε ποτέ τη γυμναστική του και είχε φοβερή πειθαρχία. 

1η θέση


Michael Phelps: 22 μετάλλια (ανάμεσα στα οποία τα 18 ήταν χρυσά) πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ο αθλητής της κολύμβησης και κέρδισε το θαυμασμό όλων. Οι προπονήσεις του ήταν καθημερινές και 5ώρες. Οι θερμίδες που κατανάλωνε καθημερινά ήταν γύρω στις 12000. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση σε πολλούς ήταν η απόφασή του να αποσυρθεί στην ηλικία των 27. Εμείς του προτείνουμε να το ξανασκεφτεί μιας και το Rio de Janeiro είναι πολύ ωραίο το καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top