If you aren't allowed to eat gluten then you can taste this gluten-free Kale and Feta Crustless Quiche.
Ingredients
olive oil, 1 onion halved and thinly sliced, 2 minced cloves of garlic, ½ cup chopped mushrooms, sea salt and freshly ground black pepper, ½ bunch (about 3-4 cups) of kale, chopped, 3 eggs, ⅓ cup egg whites, ⅔ cup unsweetened almond milk, ⅛ teaspoon freshly grated nutmeg, ⅓ cup feta cheese.
How to do it...
1. Preheat oven to 400°. Coat a 9-inch pie pan with cooking spray or coconut oil.
2. Coat a large
skillet with cooking spray or coconut oil and turn heat to medium-high.
Add onion, garlic, mushrooms, herbes de provence, sea salt and pepper.
3. Cook mixture,
stirring occasionally and adding a tablespoon or two of water if the pan
gets too dry, until onions are translucent and kale and mushrooms have
wilted.
4. In a small bowl,
whisk together eggs, egg whites, almond milk and nutmeg. Season with an
additional pinch of sea salt and pepper. Spread onion, mushroom and kale
mixture on the bottom of prepared quiche dish. Sprinkle on the feta
cheese.
5. Pour egg mixture
over top and push under any ingredients not covered by the egg mixture
to prevent burning. Bake uncovered until set and golden brown around
edges, about 25 minutes. Let quiche rest at room temperature for 10-12
minutes, then cut into eight slices and serve.
Υλικά
ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1/2 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, 3 αυγά, 3-4 κούπες λαχανίδα, 1/3 κούπας ασπράδια αυγών, 2/3 κούπας γάλα από αμύγδαλο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, 1/3 κούπας τυρί φέτα.
Πώς να το κάνεις...
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και άλειψε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο.
2. Βάλε
σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και βάλτο σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μέσα το
κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη λαχανίδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε και αν χρειαστεί ρίξε μία ή δύο κουταλιές νερό. Άφησέ τα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
3. Σε
ένα μικρό μπολ ρίξε τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα από αμύγδαλο και το
μοσχοκάρυδο. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψε.
4. Βάλε στο πυρέξ το μείγμα με τη λαχανίδα και άπλωσέ το. Πρόσθεσε τη φέτα από πάνω και το μείγμα με τα αυγά.
5. Βάλτο
στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Μόλι το βγάλεις από το φούρνο άστο για
10 περίπου λεπτά πριν το κόψεις και μετά σέρβιρέ το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου