/

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

3 τρόποι για να εξοικονομείτε ενέργεια όταν τρέχετε


Μία πρόσφατη έρευνα στη Βραζιλία σε 16 έμπειρους αθλητές έδειξε πως όταν έτρεχαν κάνοντας μεγάλους διασκελισμούς, μικρότερες κινήσεις με τον κορμό και είχαν τα χέρια τους και τους ώμους τους πιο χαλαρούς, εξοικονομούσαν περισσότερη ενέργεια. 

Το να εξοικονομείς ενέργεια μπορεί να σε βοηθήσει να τρέχεις πιο γρήγορα καταβάλοντας την ίδια προσπάθεια, να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς και να διατηρήσεις την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το Sportackus έψαξε, βρήκε και σας προτείνει τρεις τρόπους για να βελτιώσετε τον τρόπο που τρέχετε και να αυξήσετε την ενέργεια και την αντοχή σας. 

1.  Σηκώστε περισσότερο τα γόνατά σας

Οι μεγάλοι δρομείς όταν τρέχουν κάνουν περίπου 180 βήματα το λεπτό. Στοχεύστε σε αυτό μειώνοντας τους διασκελισμούς σας και σηκώνοντας τα γόνατά σας ψηλότερα σε κάθε διασκελισμό κάνοντας γρήγορα βηματάκια. 

2. Προσπαθήστε να διατηρείτε σταθερό το σώμα σας

Θέλετε να διατηρείτε το σώμα σας και το κεφάλι σας σταθερά και χωρίς ταλαντώσεις όσο περισσότερο γίνεται. Για να το πετύχετε αυτό προσπαθήστε να κοιτάτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο βρίσκεται 100 με 200 μέτρα μακριά. Πέρα από αυτό προσπαθήστε να τρέχετε σε ευθεία και να μην κάνετε ελιγμούς.

3. Χρησιμοποιήστε σωστά τα χέρια σας

Όταν πιέζετε τους ώμους σας χάνετε ενέργεια. Χαλαρώστε λοιπόν τους ώμους και τα χέρια σας. Σταματήστε επίσης να διασταυρώνετε τα χέρια σας καθώς τρέχετε. Κρατήστε τα στα πλάγια και θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top