/

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται το surf σε εσωτερικό χώρο!


Το νέο trend που κάνει πάταγο στην Αμερική είναι το surf σε εσωτερικό χώρο. Οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν σε μία από τις ειδικές σανίδες οι οποίες μιμούνται την κίνηση της πραγματικής σανίδας στο νερό χωρίς να μετακινούνται από τη θέση τους. 

Τέτοια μαθήματα γίνονται προς το παρόν στο Manhattan και το Atlantic City. Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν στο Connecticut, την California και το Colorado ενώ από το 2013 θα γίνονται και στο Miami, το Los Angeles, το San Francisco και τη Νέα Υόρκη (κάτι μου λέει ότι θα αργήσουν πολύ να έρθουν στην Ελλάδα).

Το κόστος του κάθε μαθήματος στο Manhattan είναι 35 δολάρια (αρκετά ακριβά) και αυτό που κάνει ο συμμετέχοντας είναι να ανεβαίνει πάνω στη σανίδα και να προσπαθεί να ισορροπήσει σαν να βρίσκεται πάνω στο νερό. Αυτό βοηθάει τους μύες των ποδιών, των χεριών και της κοιλιάς να γυμνάζονται συνεχώς.

Οι ειδικοί λένε πως η συγκεκριμένη άσκηση κάνει τους μύες να δουλεύουν πιο γρήγορα επειδή βρίσκεστε σε ασταθές περιββάλον και όχι στο έδαφος. Η σανίδα προκαλεί στο σώμα σας ένα συνεχές σοκ. Όσο γίνεστε καλύτεροι μπορείτε να κάνετε την άσκηση ακόμα πιο δύσκολη αυξάνοντας την αστάθεια της σανίδας.

Υ.Γ. Παρόλο που αυτού του είδους η άσκηση θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα το Sportackus σας ενημερώνει για ό,τι έχει σχέση με τον αθλητισμό και για όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
^ Scroll to Top